A lejohet të vishen rrobat e zeza në rastin kur vdes dikush?

A lejohet të vishen rrobat e zeza në rastin kur vdes dikush?

Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!) është pyetur: Cili është gjykimi i përcjelljes së xhenazes nga ana e grave dhe i veshjes së rrobave të zeza? Ai u përgjigj: Përcjellja e xhenazes (deri tek varrezat) për gratë është e ndaluar për shkak të durimit të pakët të tyre dhe se një veprim i tillë i […]