namazi xhumase

A lejohet ngritja e duarve në namazin e xhumasë dhe bërja dua pas imamit?

Ngritja e duarve ditën e xhuma! Pyetësi thotë: A lejohet ngritja e duarve në namazin e xhumasë dhe bërja dua pas imamit? Shejhu (Allahu e ruajttë!): D.m.th. gjatë namazit? Pyetësi: Ka për qëllim kur bën dua dhe ai është imam (a t’i ngrejë duart). Shejhu (Alalhu e ruajttë!) u pergjigj: Hatibi (ligjëruesi) ditën e xhuma […]