Zemrat përjetojnë situata të çuditshme

January 16, 2016

Shejh Iben Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Zemrat perjetojne situata te cuditshme:
-Here zemra eshte e lidhur me dynjane.

-Here eshte e lidhur me dicka prej (gjerave te) dynjase.

-Here eshte e lidhur me pasurine derisa ajo eshte synimi me madhor per te.

-Here eshte e lidhur me grate derisa ato jane synimi me madhor per te.

-Here eshte e lidhur me pallatet dhe shtepite derisa keto jane synimi me i madh per te.

-Here eshte e lidhur me mjetet e udhetimit dhe makinat derisa ato jane synimi me madhor per te.

-Here eshte me Allahun e Lartesuar, gjithmone eshte me Allahun e Lartesuar dhe eshte e lidhur me Te. Dhe sheh se e gjithe dynjaja eshte vetem (dhe thjesht) nje mjet per adhurimin e Allahut dhe bind ndaj Tij.

Prandaj e perdore dynjane per te realizuar el-ubudijen per Allahun e Lartesuar, sepse ajo (dynjaja) eshte krijuar per te dhe nuk e perdore dynjaja ate. Kjo eshte situata me e larte.

Tefsiru el-Kurani el-Kerim
Përktheu Unejs Sheme

Loading...