• A jam gati ta takoj Zotin tim?!

  • TARIK IBËN ZIJADI. Çliruesi i Andaluzisë

  • Perse jam krijuar? Cili eshte shkaku?

  • Shpjegimi i Librit te Teuhidit 29

A jam gati ta takoj Zotin tim?!

A jam gati ta takoj Zotin tim?! Më i miri i njerëzimit na këshillon dhe na thotë: ‘’Përkujtojeni sa më shumë shkatërruesen dhe ndërprerësen e dëshirave dhe ëndërrave tuaja, vdekjen! Nuk ka njeri, që bën jetë të vështirë dhe e kujton, veçse ja zgjeron dhe largon vështirësitë, si edhe ja lehtëson atij hallet. E nuk […]

TARIK IBËN ZIJADI. Çliruesi i Andaluzisë

TARIK IBËN ZIJADI Çliruesi i Andaluzisë ‘’Rodrigo, eja sa më shpejt, sepse tek ne kanë mbërritur disa njerëz, të cilët nuk e dimë a vijnë nga Toka apo nga Qielli!?’’ (Komandanti i ushtrive të Gothit) Allahu i begatoftë tokat algjeriane, sa e sa kolosa të këtij umeti kanë dalë prej andej! Kolosi për të cilin […]

Perse jam krijuar? Cili eshte shkaku?

Perse jam krijuar? Cili eshte shkaku? Pergjigje: Allahu i Madheruar thote: “Xhindet dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë.” Edh-Dharijat: 56 “Ti nuk je krijuar per te ngrene e per te pire, nuk je krijuar per te ndertuar pallate, apo te mbjellesh peme, apo te hepesh lumenj, apo thjesht per t’u martuar […]

Shpjegimi i Librit te Teuhidit 29

عن عمران بن حصين رضي الله عنه:أن رسول اللهﷺ رأى رجلاً في يده حلقة من صفر، فقال: ما هذه؟ قال: من الواهنة، فقال: انزعها فإنها لا تزيدك إلا وهناً، فإنك لو مت وهي عليك ما أفلحت أبداً. رواه احمد في مسنده لا باس به “Trasmetohet nga Imran ibn Husajn se Profeti ﷺ  pa një njeri […]

Kush vdes duke i shoqëruar Allahut ortak do të hyjë në Zjarr

I Dërguari i Allahut (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) ka thënë: “Kush vdes duke i shoqëruar Allahut ortak, do të hyjë në Zjarr.” Shënon Buhariu (1238). Shirku është: – padrejtësia më e madhe, – asgjesuesi i veprave, – shkaku për të qenë përjetësisht në Xhehenem, – shkaku për shkatërrimin e popujve, – shkaku për largimin e […]

Shpjegimi i Librit të Teuhidit – 28

Kapitulli: Sqarimi se lidhja dhe veshja e rrathëve, penjve e të tjera si këto për largimin e së keqes ose për parandalimin e saj është prej shirkut. Fjala e Allahut të Lartësuar: قُلْ أَفَرَأَيْتُم مَّا تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِيَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ كَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِي بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِكَاتُ رَحْمَتِهِ ۚ […]

Këshilla të dobishme

1. Mos blini mjete (sende) të lira. 2. Mos humbisni kohë duke u përgjigjur kritikëve tuaj. 3. Mos i beso asnjë politikani, ngase mes tij dhe shejtanit është vetëm ndryshimi i emërtimit. 4. Mos e lini punën tuaj para se të besoni tek të tjerët. 5. Kur huazoni makinën e një shoku, mbusheni me karburant […]

Shpjegimi i Librit të Teuhidit – 27

وَ في الصحيح عَنْ النبي صلى الله عليه وسلم إنه قال:”مَنْ قَالَ: لاَ إِلَهَ إِلاّ الله، وَكَفَرَ بِمَا يُعْبَدُ مِنْ دُونِ الله، حَرُمَ مَالُهُ وَدَمُهُ. وَحِسَابُهُ عَلَى الله – عز وجل وشرح هذه الترجمه ما بعدها من الابواب Trasmetohet në Sahihun (e Muslimit) nga Profeti ﷺ se ka thënë: Ai i cili thotë ‘La ilahe […]