Author: Udha e Besimtarëve

Realiteti i gjërave

Realiteti i gjërave (1) Zacja e zezë Kur macja e zezë kalon para teje, nuk do të thotë se ajo të sjell ters, porse ajo është duke shkuar diku (për hesapin e vet). (2) Dora Kur të ha (kruhet) dora e majtë, nuk do të thotë se do marrësh para dhe kur të ha (kruhet) […]

Lutjuni Allahut tju bëjë të qëndrueshëm.

Lutjuni Allahut tju bëjë të qëndrueshëm. Shejhu i Islamit Ibn Tejmije, Allahu e mëshiroftë , ka thënë:Njeriu mund të jetë nga njerëzit e zgjuar, njëri i mprehtë, por Zoti e verbon atë për gjërat më të thjeshta, por mund të jetë nga njerëzit më të paditur dhe më i dobëti në mprehtësi, Allahu këtë të […]

Cili është gjykimi i dijetarëve ne lidhje me shitblerjen e kriptomonedhave me qëllim fitimi?

Pyetje:Cili është gjykimi i dijetarëve ne lidhje me shitblerjen e kriptomonedhave me qëllim fitimi? Përgjigje:Kriptomonedha ështënjë llojmonedhe imagjinare qe ka filluar te futet ne treg. Me këtë lloj monedhe, edhe mund të blihet mall në disa vende, edhe mundesh ta ndërrosh me monedha të tjera. Kjo monedhë nuk ka mbrojtje nga shteti dhe vlera e […]

Edukata e fjetjes

Transmetohet nga Hudhejfe radijAllahu anhu se ka thënë: “Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem kur shtrihej për të fjetur e vendoste doren e tij nën faqe pastaj thoshte: Allahumme bismike emuutu ue ahja”. Dhe kur zgjohej thoshte: “Elhamdulilahil-ledhi ahjana badema ematena ue ilejhin-nushur”. Shënon Buhariu Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se ka thënë: I Dërguari […]

A lejohet që në këmbim të interpretimit të ëndrrës të meren të holla (para)?

A lejohet që në këmbim të interpretimit të ëndrrës të meren të holla (para)? Shejh Ibn Xhibrini (Allahu e mëshiroftë) është pyetur: Cili është gjykimi i marrjes së të hollave për interpretimin e ëndrrave? Ai u përgjigj: Ne mendojmë se kjo nuk lejohet, sepse interpretimi i ëndrrave varet nga hamendësimi dhe nuk lejohet që komentuesi […]

Ata që thërrasin në Sunet, janë njerëzit më të durueshëm përballë dëmeve që i sjellin kundërshtarët, ata janë si të huaj !!..

Ata që thërrasin në Sunet, janë njerëzit më të durueshëm përballë dëmeve që i sjellin kundërshtarët, ata janë si të huaj !!.. Imam Ibn El-Kajjim, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: Njerëzit e Islamit, (Muslimanët) janë si të huaj ndërmjet popullit, dhe praktikanët muslinanë janë si të huaj ndërmjet muslimanëve jo praktikanë, e dijetarët në mesin […]

Mirësia e mbulimit të femrës

🔹 Mirësia e mbulimit të femrës❗ Shejh Abdul Malik Ramadani Allahu e ruajtë thote: ✍ “Nëse ecën më tej, në kategorinë më të lartë të grave, do të gjesh gjëra të çuditshme! Besnikja e bija e Besnikut, Aisha radiAllahu anha, hynte në dhomën e saj në të cilën ishte varrosur Burri i saj, Profeti (sal-lAllahu […]

Përcjellja e teuhidit tek njerëzit është bamirësia më e madhe ndaj tyre

Përcjellja e teuhidit tek njerëzit është bamirësia më e madhe ndaj tyre Shejh Salih Al Esh-Shejh (Allahu e ruajttë!): Ka nga njerëzit që thotë “kush është rëndësia e këtij teuhidit që përherë e përmendni dhe e përsërisni? Kush është rëndësia e tij në jetën e njerëzve?” Teuhidi ka ndikim shumë të madh si në dynja […]