Histori

Gjyshi i Profetit (Abdul Mutalibi)

Gjyshi i Profetit (Abdul Mutalibi) Nuk e di nga kishte ardhur.. mbase ishte ngjitur mbi një mal dhe prej atje qe nisur.. ose kishte zbritur në një luginë ku ruante bagëtinë… Nuk e di… por di të them se ishte i lodhur, mezi i shkulte hapat dhe me vështirësi e tërhiqte trupin e tij të […]

Kjo ngjarje flet për njeriun më të mirë të njerëzimit!

KJO NGJARJE Flet për historinë e një fëmije të pastër si bora…i cili lindi jetim dhe kjo ndjenjë vetmie e shoqëroi atë dhe fëmijërinë e tij nëpër rrugicat e Mekës dhe rrugët e saj. E bëri të shijonte idhtësinë, duke e pikëlluar në familjen dhe të dashurit e tij. Muhamedi (alejhi selam) rritej dhe bashkë […]

Disa dobi dhe mësime të përfituara nga historia e Daudit dhe Sulejmanit

Disa dobi dhe mësime të përfituara nga historia e Daudit dhe Sulejmanit 1-Allahu i Lartësuar i tregon profetit të tij Muhamedit (alejhi selam) historitë e popujve të mëparshëm me qëllim që zemra e tij të forcohet dhe shpirti i tij të qetësohet. I tregon për adhurimet, durimin e forte dhe pendimin e tyre, gjëra që […]

Historia e Daudit dhe Sulejmanit

Historia e Daudit dhe Sulejmanit (alejhima selam) Këta dy Pejgamberë ishin nga më të shquarit e Beni Israilëve, tek këta të dy, Zoti i Lartësuar bashkoi Profetësinë dhe pushtetin e madh e të fortë. Sa i përket Daudit (alejhi selam) ai ishte pjesë e ushtarëve që luftuan krah për krah me Talutin të cilin njëri […]

Historia e Junusit (alejhi selam)

Historia e Junusit (alejhi selam) Junusi (alejhi selam) konsiderohet nga Pejgamberët më të mëdhenj të Beni Israilëve të cilin Allahu e dërgoi tek banorët e Ninevesë në zonën e Mosulit. Ai i ftoi njerëzit për tek Allahu por ata e refuzuan. Ai e vazhdoi thirrjen e tij por ata përsëri e refuzuan. Junusi i kërcënoi […]

Dobitë dhe mësimet e përfituara nga historia e Musait (alejhi selam)! Pjesa e dytë

12-Vrasja e jobesimtarit që është në besë të dikujt apo në mbrojtjen e dikujt nuk është e lejueshme. Musai (alejhi selam) u pendua nga vrasja e Kobtit Egjiptianas dhe kërkoi fjale tek Allahu nga ky veprim dhe Ai ja pranoi pendimin. 13-Ai që vret njerëz padrejtësisht konsiderohet kryeneç dhe prishës i rregullit në tokë, edhe […]

Historiku i numrave indianë dhe arabë

Historiku i numrave indianë dhe arabë. Bota islame sot përdor dy lloje numrash: numrat indianë dhe numrat arabë. Lloji i parë: Numrat indianë. Numrat indianë nga njëshi deri te nënta janë: ١, ٢, ٣, ٤, ٥, ٦, ٧, ٨, ٩. Këta numra janë përdorur nga arabët e lindjes, myslimanët e Azisë qendrore dhe së fundi […]

Allahu e ruajti të dërguarin e Tij, në moshën e rinisë, nga ndytësitë e injorancës

Nëntema e tretë: Allahu i Madhëruar e ruajti të dërguarin e Tij në rini, prej ndytësisë së injorancës. Rasti i çarjes së kraharorit konsiderohet pastrim për të dërguarin tone (alejhi selam) nga hisja e shejtanit dhe për këtë arsye i dërguari i Allahut (alejhi selam) edhe gjatë rinisë së tij nuk është përzier me pisllëkun […]