Sa e duam Allahun?

November 30, 2021

Sa e duam Allahun?

Dijetari i madh Ibn El-Kajim (Allahu e mëshiroftë) ka thënë:

“Robi nuk e peshon besimin dhe dashurinë ndaj Allahut me peshore më të mirë sesa namazi.”

Prandaj, nëse dëshironi të verifikoni dhe të kuptoni forcën e besimit dhe dashurinë tuaj për Zotin shikoni gjendjen tuaj me namazin (faljen ditore).

Nëse parapërgatitesh, e pret dhe përmallesh për namazin.

Nëse qetësohesh në të dhe ndihesh i lumtur kur i lutesh Zotit.

Nëse përpiqesh të përqëndrohesh dhe ndien frikë-respekt gjatë faljes.

Atëherë kjo është një shenjë e qartë e fuqisë së besimit tuaj dhe dashurisë ndaj Zotit.

 

Mirandi Shehaj

Loading...