Shejh Feuzani ne lidhje me fitnet

Shejh Feuzani kur u pyet ne lidhje me fitnet e perfoljes se njerezve tha:Une po u them, hiqni dore nga perfolja e njerezve, hiqni dore nga perfolja e njereze, filani eshte hizbij, filani eshte keshtu, filani eshte ashtu. Hiqni dore nga perfolja e njerezve. Ofroni keshille dhe therritini njerezit qe te bashkohen, qe te kerkojne dituri tek dijetaret e merituar, tek studimi i sakte, qofte ai studim fetar dhe kjo eshte me e mira apo studim ne fushat e dunjase duke u bere i dobishem per veten dhe per shoqerine ku jeton. Kurse angazhimi me thashetheme, filani ka gabuar ketu, filani ia ka qelluar ketu, filani keshtu e filani ashtu, kjo eshte menyra me te cilen perhapet e keqja, percahen njerezit dhe shkaktohet fitne. Nese shikon dike ne gabim, keshilloje mes teje dhe tij. Kjo eshte keshilla e vertete, jo te ulesh ne nje mexhlis dhe te thuash filani ka bere keshtu e ashtu, kjo nuk eshte keshille, ky eshte demaskim, ky eshte pergojim dhe sherr.

Perktheu: Shuajb Rexha

Audioja mund te degjohet ne linkun e meposhtem:http://www.islamup.com/download.php?id=137476