Ti gjendesh në mirësi

October 7, 2020

Në spitale ka që shpresojnë të jenë të shëndetshëm si ty.

Në burgje të gjithë dëshirojnë të jenë të lirë si ty.

Në rrugë ka persona që e kalojnë verën dhe dimrin dhe ëndërrojnë të kenë një shtrat të ngrohtë si ty.

Në varre ka shumë që dëshirojnë t’u jepet mundësia siç e ke ti.

Pra, ti:

  • je i shëndetshëm,
  • je i lirë,
  • je në shtratin tënd të ngrohtë në dimër dhe të freskët në verë,
  • je akoma gjallë dhe ke kohë plot.

Kështu që jeta jote sado e ‘zezë’ të duket në syrin tënd, ajo është dëshira:

  • e të sëmurëve,
  • e të burgosurve,
  • e endacakëve të rrugës,
  • e të vdekurve.

Prandaj: “Adhuroje Zotin tënd derisa të të vijë vdekja.” El-Hixhr: 99

Unejs Sheme

Loading...