Me cilin kalendar duhet të agjëroj?

June 5, 2016

Pyetje: Ne e agjërojmë muajin e Ramazanit bashkë me shtetin e Saudisë (fillojmë dhe mbarojmë agjërimin me ta) për shkak se nuk kemi besim te komisioni që përcakton shikimin e hënës së muajit Ramazan.

Shejh Salih el-Feuzani (Allahu e ruajttë!): Muslimani agjëron bashkë me muslimanët në vendin e tij (që gjendet). Ai nuk ndahet (veçohet) nga muslimanët e vendit të tij, por agjëron (e fillon dhe mbaron agjërimin) bashkë me ta. Uel-hamdulilah!


Perktheu: Unejs Sheme

http://www.alfawzan.af.org.sa/

Loading...