A ka mundesi ne Islam tu paraprish njerezve me nje veper te mire?

A ka mundesi ne Islam tu paraprish njerezve me nje veper te mire?

Po! Si rasti i atij qe ben nje veper te mire prej adhurimeve te sakta te Islamit dhe ata qe e shohin e ndjekin ate duke vepruar edhe ata te njejten gje.

Allahu i Lartesuar thote: “(O Zot!) Na bëj prijës të Muttekinëve (të të përkushtuarve në Besimin e Pastër Islam).” Surja Furkan, 74. Dmth: Na bej shembull qe ndiqet ne vepra te mira.

Profeti (Paqja dhe lavdërimet e Allahut qofshin me të!) ka thënë: “Kush ju paraprin njerezve me nje veper te mire (veper prej veprave te fese, jo shpikje e re) ka shperblimin e asaj veper dhe shperblimin e atyre qe e veprojne ate veper duke ndjekur shembullin e tij. (atyre ju shkruhet shperblimi por edhe ketij qe dha shembull per ta i shkruhet edhe shperblimi i te gjithe tjereve).

Trasmeton Muslimi.

Besimi i çdo muslimani
Muhamed Xhemil Zejno
Anis Agovi