Njerezit ne sjelljet e tyre, ndahen ne shtate kategori:

February 2, 2015

Ibn Hazmi (Allahu e meshirofte) thote: “Njerezit ne sjelljet e tyre, ndahen ne shtate kategori:
1- Ata qe te lavderojne ne sy dhe te shajne ne mungese. Kjo sjellje, eshte e atyre hipokriteve qe shajne njerezit dhe eshte shume e perhapur ne mesin e tyre.
2- Ata qe te shajne ne sy dhe pas shpine. Kjo sjellje konsiderohet paturpesi dhe gje shume e ulet.
3- Ata qe te lavderojne ne sy dhe pas shpine. Kjo kategori eshte e atyre qe servilosen dhe jane lakmiqare.
4- Ata qe te shajne ne sy dhe te lavderojne pas shpine. Sjellje e njerezve absurde dhe injorante.
5- Jane njerezit e miresise qe nuk lavderojne apo shajne ne sy, por qe e lavderojne tjetrin ne mungese, ose te pakten nuk flasin keq ne mungese.
6- Sharesit e zhytur ne hipokrizi dhe gjera te ulta, te cilet nuk flasin ne sy por shajne pas shpine (ne mungese).
7- Te ruajturit, te cilet nuk lavderojne e as nuk shajne qofte ne sy apo ne mungese.

[El Ahlaku ues sijer fq 126]. Perktheu Fatjon Isufi

Loading...