A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta?

June 15, 2016

A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta?

Nëse njeriu nuk vepron veprimet e ndaluara gjatë agjërimit (nuk ha, nuk pi dhe nuk kryen marrëdhënie intime me gruan), vepra këto të cilat e prishin agjërimin, mirëpo vepron vepra siç është përgojimi, thashethemet, fjalët e ndyta, agjërimi i pranohet si detyrim të cilin e ka kryer, por për këto veprime ai bën mëkat. Ato ia ulin vlerën agjërimit, por nuk ia prishin atë. Agjërimi i Ramazanit duhet të kryhet në këtë rast.

Mirëpo, nëse ai e braktis agjërimin për shkak se është fjalë ndyrë, atëherë ai bën mëkat dyfish (për braktisjen e agjërimit dhe për fjalët e ndyta).

Shejkh Uthman el Hamis

Loading...