A lejohet te lexohet Kur’ani me ze te larte brenda ne xhami ne diten e xhuma?

February 3, 2015

Nuk i lejohet nje muslimani te ngreje zerin gjate leximit brenda ne xhami apo diku tjeter, nese kjo i shqeteson njerezit qe e rrethojne, qofshin namazli apo te tjere qe jane duke lexuar. Prej sunetit eshte te lexoje ne ate forme qe mos ti lendoje te tjeret.

Kete e themi duke u bazuar ne hadithin e Profetit (alejhi selam) i cili nje dite doli para njerezve ne xhami, nderkohe qe ngrinin zerin duke lexuar dhe u tha: “O njerez! Te gjithe i luteni Allahut, prandaj askush te mos e ngreje zerin me shume se dikush tjeter. Ose ka thene: “Mos i ngrini zerat ndaj njeri tjetrit.” E percjell Ahmedi. [Fetvate e imam Ibn Bazit 12/392]. Pershtati Fatjon Isufi

Loading...