Falja e namazit me dorezat veshur në dorë

January 24, 2016

Falja e namazit me dorezat veshur në dorë

Pyetje: Gjatë ditëve të dimrit e ndiej të ftohtin më shumë tek duart, a më lejohet të vesh doreza dhe të falem me këto doreza në duar, a është në kundërshtim ky veprim me shkuarjen në sexhde me shtatë gjymtyrë, ku janë përmendur edhe duart?

Përgjgje: Veprimi yt nuk përbën ndonjë problem, nëse përdor dorezat, siç përdoren edhe mestet kjo nuk ka problem dhe falenderimi i takon Allahut. Pa marrë parasysh nëse i përdor dorezat për të mbjatur duart e ngrohta, apo mbështjell diçka rreth kokës dhe bën sexhde (në këtë gjendje), kjo nuk ka problem, çështja ka hapsirë elhamdulilah.

Kur i nxehti përcëllonte tokën, Sahabët (Allahu qoftë i kënaqur ndaj tyre) sexhden e bënin mbi rrobat e tyre.

Abdul Aziz Bin Baz (Allahu e mëshiroftë)

Perktheu Fatjon Isufi

Loading...