Mëkatet në sy të fëmijëve

December 27, 2013

Eshte pyetur shejhu Muhamed bin Salih el Uthejmin: Nese babai praktikon nje veper te ndaluar para femijve te tij si psh pirja e duhanit, a konsiderohet si ai qe i ben mekatet haptazi? Apo quhet si ai qe i ben fshehte sepse eshte brenda ne shtepi?
Shejhu u pergjigj: Ky veprim eshte me i rende se berja e mekatit haptazi. Ky quhet mekat haptazi dhe keqedukim ne te njten kohe, nderkohe Profeti alejhi selam thote: “Te gjithe umetit tim do i falen gabimet, perpos atyre qe i bejne haptazi (ne sy te njerezve).”

Loading...