Muslimani, nuk duhet ta lodhe zemren e tij me polemika te padobishme

November 27, 2013

“Muslimani, nuk duhet ta lodhe zemren e tij me polemika te padobishme. I Derguari i Allahut (alejhi selam), i ka garantuar nje shtepi ne anet e xhenetit, atij qe e lë polemiken edhe pse eshte ne te drejten. Nese vëren se shoku yt kerkon te polemizoje, thuaji: Mendoje me shume kete teme (per te cilen po polemizojme) dhe mbylle deren e polemikes. Allahu i Madheruar thote: “Dhe mos polemizo rreth tyre, përveçse në mënyrë të përciptë.” Qe do te thote: Perciptazi, qe te mbetet polemike me ane te gjuhes dhe mos te arrije ne zemer.
[Tefsiri i sures Kehf,Muhamed  ibn Salih el  Uthejmin].

Loading...