Nese muezini ngrihet vone nga gjumi…

February 5, 2015

– Nese frikesohet se ezani i tij (i vonuar), vetem sa krijon huti tek njerezit, nderkohe qe muezinet e tjere perreth, jane degjuar edhe ne lagjen e tij, ne kete rast ai ska nevoje ta therrase ezanin.

E para: Sepse ezani mund te shkaktoje huti tek njerezit. Dhe se dyti: Nxit njerezit qe te flasin per te dhe ta pergojojne, me pare kane thene: Allahu e emshirofte ate njeri qe e pengon pergojimin (e njerezve) nga vetja e tij.

– Nese banoret e asaj lagje nuk i degjojne muezinet e tjerë, ai duhet ta therrase ezanin edhe pse vonohet çerek ore, apo edhe gjysem ore (nga orari i ezanit).

[Ibn Uthejmin] Pershtati Fatjon Isufi

Loading...