Nuk lejohet shitja e lëkurës së kurbanit

October 14, 2013

Nga gabimet që ndodhin me rastin e therjes së kurbanit është dhe shitja e lëkurës së kurbanit Shejhu i nderuar Muhamed bin Salih el Uthejmin rahimehullah ka thënë: “Eshtë e ndaluar që të shesësh ndonjë pjesë prej mishit,dhjamit, lëkurën apo çdo pjesë tjetër të kurbanit, sepse ajo është një pasuri të cilën (personi) e dha për hir të Allahut. Prandaj nuk i lejohet që të kthejë mbrapsht një pjesë prej saj, njesoj siç nuk lejohet rikthimi tek ajo gjë që e ka dhënë sadaka apo dhuratë.”

Mexhmu`ul fetaua 26/162

Përktheu: Fatjon Isufi

udhaebesimtareve

Dosje:

Loading...