Disa rregulla në lidhje me ëndrrat

February 17, 2015

– Nuk lejohet pohimi i sigurtë për një koment specifik.
– Nuk e dimë nëse ato janë ëndrra nga Allahu, preokupim i ditës, apo ëndrra të ngatërruara.
– Nuk duhet të marrim prej tyre dispozita fetare.
– Nuk duhet të merren për bazë për të mbajtur qëndrime apo për të ndërmarrë veprime.
– Ëndrrat janë përgëzim dhe sihariq (lajm i mirë), dhe në rastin më të mirë konsiderohen tregues por nuk janë argumente.

Pra, ato janë përgëzime që japin shpresë (optimizëm) dhe nëpërmjet tyre njeriu mund të përgatitet për gjëra që mund t’i ndodhin në të ardhmen.

Përshtati: Fatjon Isufi

Dosje:

Loading...