Si duhet të veprosh nëse e qëllon gjahun dhe e arrin të gjallë?

December 29, 2013

“Nese e qellon gjahun me arme (çifte, pushke etj) duke e permendur emrin e Allahut (Bismilah) dhe arrin ta kapesh te gjalle, ne kete rast duhet ta presesh ne qafe (si kafshet kur priten sipas rregullave), por nese nuk e arrin te gjalle nga gjuajtja me arme, atehere gjahu konsiderohet hallall dhe lejohet ngrenja e tij.”
[Komisioni i perhershem per kerkime akademike dhe Fetva].

Loading...