A lejohen lodrat (kukullat) për fëmijë?

April 25, 2015

Çfarë gjykimi ka blerja e lodrave (kukullave) për vajzat dhe fëmijët e vegjël dhe, a hyjnë ato tek fotografitë (imazhet)?

Ato figura që nënçmohen dhe që hidhen në tokë, që nuk ngrihen, që nuk vendosen të qëndrojnë (diku në shtëpi), dhe që nuk varen diku, çështja e tyre është e gjerë in sha Allah.
Për këtë ka ardhur tek Ebu Daudi se kur Aishja u martua me Profetin – lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të – kishte lodra me vete, dmth kukulla.
Prandaj figura që nuk respektohet dhe që hidhet, dhe që nuk madhërohet, dhe që nuk varet diku, dhe – siç thonë në vendin tonë – që nuk vendoset (nuk ruhet) në komodinë, por lihet në duart e të vegjëlve; çështja e saj është e lehtë (dmth nuk ka problem në të), dhe falenderimi i takon Allahut.”

 

Loading...