Bërja e aktit të martesës nëpërmjet telefonit

April 21, 2011

Pyetja: Kam deshire qe te bej aktin e marteses me nje vajze, porse babai i saj eshte ne nje shtet tjeter, dhe une nuk i kam mundesite qe te shkoj atje qe te takohem me te per te kryer aktin e marteses per shkaqe financiare apo per shkaqe te tjera. Une jam ne nje vend te huaj, a me lejohet mua qe te telefonoj me babain e saj qe te me thote: e martova vajzen time me ty dhe une t’i them pranova, duke qene se vajzes i eshte marre pelqimi i saj si dhe jane dy deshmitare musliman qe degjojne fjalen time dhe fjalen e babait te saj nepermjet telefonit? A konsiderohet diçka e tille e lejuar fetarisht?

Pergjigja: Nese kjo qe tregove eshte e sakte, dhe ruhet e sigurohet ana e talljes apo lojrave te fjaleve, atehere arrihet ajo çka kihet per qellim prej kushteve te aktit fetar te marteses, ndaj dhe akti eshte i sakte. Allahu e din me se miri.

Burimi: http://www.islam-qa.com/ar/ref/2201

Përktheu: Ylli Rama

Dosje:

Loading...