Nga fjalet me te bukura te Aliut (r.a.)

January 12, 2012

Nga fjalet me te bukura te Aliut radijallahu anhu:
1)Ndershmeria eshte stolia e mendjes se shendoshe
2)Nese dikujt i persoset logjika, i pakesohen fjalet
3)Vlera e cdo njeriu eshte te veproje ne ate qe di te beje me mire
4)Habitem se si dikush mund t`i humbase shpresat per sa kohe qe me vete ka istigfarin(kerkimin e faljes tek Allahu)
5)Vepra me e mire eshte ajo ne te cilen ti e mund vetveten (cytjen penguese per te mos e bere)
6)Nuk ka pasuri me me vlere se sa logjika
Nuk ka vetmi me te keqe se sa pelqimi i vetvetes
Nuk ka arsyetim me te mire se sa mire organizimi
Nuk ka fisnikeri me te madhe se devotshmeria
Nuk ka shoqerues me te mire se sa morali i larte
Nuk ka trashegimi me te vlefshme se sa edukata
Nuk ka udheheqes me te mire se sa suksesi
Nuk ka tregeti me fitimprurese se sa vepra e mire
Nuk ka fitim me te mire se sa sevapet
Nuk ka kujdes me te mire sesa distancimi nga e dyshimta
Nuk ka asketizem me te mire se sa largimi ng harami
Nuk ka dituri me te dobishme se sa meditimi
Nuk ka adhurim me te larte se sa permbushja e obligimeve
Nuk ka me te dalluar se sa cilesia e turpit dhe e durimit
Nuk ka prejardhje me te mire se sa modestia
Nuk ka nder me te madh se sa dituria
Nuk ka ndihme me te vlefshme se sa konsultimi
7) Nga lumturia e njeriut eshte qe te kete vellezer te mire
8)Dita e triumfit te atij qe i eshte bere zullum eshte me madheshtore se sa dita ne te cilen zullumqari i bie ne qafe medhlumit
9)Mekati me i rende eshte ai te cilin vepruesi i tij e konsideron si dicka te pademshme
10)Eshte i shkaterruar ai i cili nuk e di vleren e vetes
11)Thirresi ne dicka qe nuk e vepron vete eshte si ai i cili kerkon te gjuaje shigjeta pa pasur hark
12)Idhtesia e dunjase eshte embelsia e Ahiretit
13)Shendeti i trupit eshte i lidhur ngushte me pakesimin e zilise
14)Te jesh i kenaqur me ate qe ke eshte pasuri qe nuk shteron
15)Besimi eshte:Njohje me zemer, pohim me gjuhe dhe veprime me gjymtyre

Perktheu: Shuajb Rexha

Loading...