Rregulla sa u takon ëndërrave:

October 15, 2015

Rregulla sa u takon ëndërrave:
– Nuk lejohet pohimi i sigurte, per nje koment specifik.
– Ne nuk e dime nese ato jane enderra nga Allahu, preokupim i dites, apo enderra te ngaterruara.
– Nuk duhet te marim prej tyre (enderrave) dispozita fetare.
– Nuk duhet te perdoren per mbajtje qendrimesh apo veprimesh.
– Ato (enderrat), jane pergezim dhe sihariq, ne rastin me te mire konsiderohen tregues por jo argumente. Pra jane pergezime qe nxisin shprese (optimizem) dhe nepermjet tyre njeriu pergatitet per gjera qe mund ti ndodhin ne te ardhmen.

Kush sheh ëndërr të keqe:
1- Pështyn tri herë në anën e majtë
2- Kërkon mbrojtje tek Allahu nga shejtani i mallkuar
3- Kërkon mbrojtje nga e keqja e asaj ëndërre
4- Ndryshon krahun (anën) në të cilën flinte
5- Most ë kërkojë komentim për të
6- Mos tia tregojë askujt

Loading...