Para se të marrësh një vendim

Para se të marrësh një vendim:
– Maturia, sepse “maturia eshte miresi, perjashto ceshtjet qe kane te bejne me ahiretin” Sahih Ebu Daud.
– Konsultimi dhe keshillimi, Allahu i Madheruar thote: “Këshillohu me ta për çështje të ndryshme.” Al Imran 159.
– Duane e Istihares, shoket e Profetit thonin: Profeti (alejhi selam) na e mesonte duane e istihares per te gjitha çeshtjet tona.”
– Vendosmeria, nese mendon te besh dicka behu i vendosur.
-Mbeshtjetja tek Allahu, Allahu i Madheruar thote: “Kur të vendosësh për diçka, mbështetu tek Allahu.” Al Imran 159.
– Lutju Allahut te te jape sukses, sepse prej lutjeve qe bente i Derguari i Allahut ishte: “O Zot me udhezo dhe me jep sukes.”