Tezkije

Vellazeria e vertete

“Per vellazerimin ne Islam te gjithe dime te flasim, por a e praktikojme aq sa duhet ne jeten tone reale, apo thjeshte mbeten fjale qe i mer era. Realisht ne ia zeme vendin (vellzarimit islam) me krahinizma, nacionalizma dhe fanatizem fisnor, larg hadithit te Porfetit (alejhi selam) qe thote: “Ndihmoje vellaun tend, ne momentin kur […]

Fetvatë lehtesuese

“Nuk i lejohet (njeriut te ditur) që vetes t`i jape fetva lehtesuese ndersa tjetrit tia ndaloje ate (lehtesimin). Gjithashtu nese ne nje ceshtje ka dy mendime, njeri qe e lejon e tjetri qe e ndalon, nuk i lejohet te zgjedhe per veten mendimin qe e lejon dhe per te tjeret mendimin qe e ndalon. E […]

Gjendja e njeriut kur goditet me ndonjë sprovë

Gjendja e njeriut kur goditet me ndonjë sprovë Lëvdatat janë për Allahun, Zotin e botëve, salavatet dhe përshëndetjete më të mira janë për Profetin e Tij të zgjedhur, për  familjen e  tij dhe të gjithë  pasuesit e tij deri në Ditën e Gjykimit. E më pas: Njeriu në këtë botë është i ekspozuar ndaj shumë […]

Këshillë e artë nga shejh Albani

Shejkh Albani – Allahu e mëshiroftë- ka thënë: Unë nuk di si mund të jetë kjo që muslimani nuk i jep selam vëllait të tij musliman, duke besuar që ai është musliman! Ky është një gabim që nuk lejohet nga ana islame. Kundërshtimi mes muslimanëve nuk është diçka e re, përkundrazi është e hershme kjo […]

Meditimi rreth përfundimit

Gjithë falënderimet dhe lavdërimet janë vetëm për Allahun, i Cili posedon gjithçka që ndodhet në qiej dhe në tokë. O muslimanë! Mendohuni rreth përfundimit tuaj pas jetës së dynjasë. Ngaqë çdo njeri beson me bindje të plotë se vdekja është diçka e pashmangshme për çdo krijesë. “Gjithçka që është në të (tokë) do të shuhet. […]

Edhe në vetë veten tuaj. A nuk shihni pra?

Gjithë falënderimet dhe lavdërimet janë vetëm për Allahun i Cili përsosi çdo gjë që Ai krijoi dhe Ai e filloi krijimin e njeriut nga balta. Pastaj Ai i solli pasardhësit e tij nga esenca e një uji të përçmuar. Pastaj Ai e formësoi atë në përmasa e madhështinë e duhur dhe i fryu atij shpirtin […]

Kujto vdekjen dhe varrin (Poezi)

Kujto vdekjen dhe varrin
(Poezi e bazuar ne hadithe te sakta ne lidhje me jeten ne varr te besimtarit dhe kafirit/jomuslimanit )

Kur zbresin melaiket me fytyra te bardha si dielli
me vehte kane qefine dhe ere te mire prej xhenetit
ulen prane besimtarit aq sa te arrije shikimi
keshtu eshte thene ne hadithin e sakte te Profetit

Prane kokes se tij meleku i vdekjes ulet
me fjale te bukura plot butesi dhe embelsi
o shpirti i mire dhe i kendeshem- thote meleku- ti dil
per ne faljen e mekateve nga Allahu dhe per ne kenaqesine e Tij

Nga fjalet me te bukura te Aliut (r.a.)

Nga fjalet me te bukura te Aliut radijallahu anhu:
1)Ndershmeria eshte stolia e mendjes se shendoshe
2)Nese dikujt i persoset logjika, i pakesohen fjalet
3)Vlera e cdo njeriu eshte te veproje ne ate qe di te beje me mire
4)Habitem se si dikush mund t`i humbase shpresat per sa kohe qe me vete ka istigfarin(kerkimin e faljes tek Allahu)
5)Vepra me e mire eshte ajo ne te cilen ti e mund vetveten (cytjen penguese per te mos e bere)