• Bereqeti i leximit të Kuranit.

  • A jam gati ta takoj Zotin tim?!

  • Mëngjesi i Profetit sal-lAllahu alejhi ue sel-lem (3)

  • Edukata dhe rëndësia e saj.

Mos i ktheni shtepite ne varreza

Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se ka thënë: I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Mos i ktheni shtëpitë tuaja në varreza, as varrin tim mos e bëni vend-tubimi dhe dërgoni salavate për mua, sepse salavati juaj më arrinë kudo që jeni”. Shënon Ebu Daudi me zinxhir të mirë.   Shpjegimi […]

Gjyshi i Profetit (Abdul Mutalibi)

Gjyshi i Profetit (Abdul Mutalibi) Nuk e di nga kishte ardhur.. mbase ishte ngjitur mbi një mal dhe prej atje qe nisur.. ose kishte zbritur në një luginë ku ruante bagëtinë… Nuk e di… por di të them se ishte i lodhur, mezi i shkulte hapat dhe me vështirësi e tërhiqte trupin e tij të […]

Kjo ngjarje flet për njeriun më të mirë të njerëzimit!

KJO NGJARJE Flet për historinë e një fëmije të pastër si bora…i cili lindi jetim dhe kjo ndjenjë vetmie e shoqëroi atë dhe fëmijërinë e tij nëpër rrugicat e Mekës dhe rrugët e saj. E bëri të shijonte idhtësinë, duke e pikëlluar në familjen dhe të dashurit e tij. Muhamedi (alejhi selam) rritej dhe bashkë […]

Perse namazi i sabahut eshte me i mire se gjumi?

Perse namazi i sabahut eshte me i mire se gjumi? 1. Gjumi eshte ‘pergjigje’ ndaj thirrjes se nefsit kurse namazi eshte pergjigje ndaj thirrjes se Allahut te Madheruar. Allahu thote: “O ju që keni besuar, përgjigjjuni (thirrjes së) Allahut dhe të të Dërguarit kur ai ju fton për atë që ju jep jetë.” El-Enfal: 24 […]

Historia e faraonit

Historia e faraonit -Historia e faraonit na mesoi se kaderi i Allahut patjeter do permbushet, e per kete s’ka pike dyshimi. Faraoni vrau me qindra e mijera femije qe mos ‘te vinte’ Musai alejhis-selam. Dhe kur erdhi, ai alejhis-selam u rrite ne pallatin e tij. -Historia e faraonit na mesoi se zemrat jane ne duart […]

Një hadith madhështor, i cili përmbledh identitetin, moralin dhe karakterin e muslimnit të vërtetë!

Një hadith madhështor, i cili përmbledh identitetin, moralin dhe karakterin e muslimnit të vërtetë! Profeti ynë i dashur ka thënë: “Njeriu më i dashur tek Allahu i Madhëruar është ai që është më i dobishmi për njerëzit. Vepra më e dashur tek Allahu i Madhëruar është gëzimi i një muslimani (ta gëzosh atë), apo largimi […]

Kujdes nga syfaqësia!

Kujdes nga syfaqësia! Ebu Hurejre transmeton se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut (alejhi selam) duke thënë : “Të parët njerëz që gjykohen Ditën e Gjykimit janë tre persona: 1. Një person që kishte rënë shehid (dëshmor). Sillet dhe i bëhen të njohura mirësitë që ju dhanë dhe ai i aprovoi ato. E pyet […]

Porosi e rëndësishme profetike!

Porosi e rëndësishme profetike! Profeti {Paqja dhe lavdërimet e Allahut qofshin mbi të} e ka mësuar dhe porositur Ibnu Abasin, i cili ishte fëmijë: “O djalosh! Unë po të mësoj disa fjalë; Ruaje Allahun që të të ruajë Ai ty! (Ji korrekt me çfarë kërkon prej teje) Ruaje Allahun që ta gjesh Atë pranë teje! […]