• Rëndësia e lutjes dhe kujt i drejtohet ajo?! (Lutja është e tëra adhurim)

  • Shirku i madh (Idhujtaria që të nxjerr nga besimi)

  • A nuk e di se pranimi i Islamit i asgjëson mëkatet që janë bërë para tij?

  • Vazhdimesia ne adhurim

Kjo ngjarje flet për njeriun më të mirë të njerëzimit!

KJO NGJARJE Flet për historinë e një fëmije të pastër si bora…i cili lindi jetim dhe kjo ndjenjë vetmie e shoqëroi atë dhe fëmijërinë e tij nëpër rrugicat e Mekës dhe rrugët e saj. E bëri të shijonte idhtësinë, duke e pikëlluar në familjen dhe të dashurit e tij. Muhamedi (alejhi selam) rritej dhe bashkë […]

Perse namazi i sabahut eshte me i mire se gjumi?

Perse namazi i sabahut eshte me i mire se gjumi? 1. Gjumi eshte ‘pergjigje’ ndaj thirrjes se nefsit kurse namazi eshte pergjigje ndaj thirrjes se Allahut te Madheruar. Allahu thote: “O ju që keni besuar, përgjigjjuni (thirrjes së) Allahut dhe të të Dërguarit kur ai ju fton për atë që ju jep jetë.” El-Enfal: 24 […]

Historia e faraonit

Historia e faraonit -Historia e faraonit na mesoi se kaderi i Allahut patjeter do permbushet, e per kete s’ka pike dyshimi. Faraoni vrau me qindra e mijera femije qe mos ‘te vinte’ Musai alejhis-selam. Dhe kur erdhi, ai alejhis-selam u rrite ne pallatin e tij. -Historia e faraonit na mesoi se zemrat jane ne duart […]

Një hadith madhështor, i cili përmbledh identitetin, moralin dhe karakterin e muslimnit të vërtetë!

Një hadith madhështor, i cili përmbledh identitetin, moralin dhe karakterin e muslimnit të vërtetë! Profeti ynë i dashur ka thënë: “Njeriu më i dashur tek Allahu i Madhëruar është ai që është më i dobishmi për njerëzit. Vepra më e dashur tek Allahu i Madhëruar është gëzimi i një muslimani (ta gëzosh atë), apo largimi […]

Kujdes nga syfaqësia!

Kujdes nga syfaqësia! Ebu Hurejre transmeton se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut (alejhi selam) duke thënë : “Të parët njerëz që gjykohen Ditën e Gjykimit janë tre persona: 1. Një person që kishte rënë shehid (dëshmor). Sillet dhe i bëhen të njohura mirësitë që ju dhanë dhe ai i aprovoi ato. E pyet […]

Porosi e rëndësishme profetike!

Porosi e rëndësishme profetike! Profeti {Paqja dhe lavdërimet e Allahut qofshin mbi të} e ka mësuar dhe porositur Ibnu Abasin, i cili ishte fëmijë: “O djalosh! Unë po të mësoj disa fjalë; Ruaje Allahun që të të ruajë Ai ty! (Ji korrekt me çfarë kërkon prej teje) Ruaje Allahun që ta gjesh Atë pranë teje! […]

“Historia e Profetit Muhamed siç është përcjellë në transmetimet e sakta”

KJO NGJARJE… Flet për historinë e një fëmije të pastër si bora…i cili lindi jetim dhe kjo ndjenjë vetmie e shoqëroi atë dhe fëmijërinë e tij nëpër rrugicat e Mekës dhe rrugët e saj. E bëri të shijonte idhtësinë, duke e pikëlluar në familjen dhe të dashurit e tij. Muhamedi (alejhi selam) rritej dhe bashkë […]

Ky eshte Profeti yne alejhis-selam

Cfare ndjeu Muadh bin Xhebeli radijAllahu anhu kur i Derguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem i tha atij “O Muadh, pasha Allahun une te dua ty!”? Cfare ndjeu Abdullah bin Abasi radijAllahu anhuma kur i Derguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem e shtrengoi rreth vetes dhe tha: “O Allah! Mesoja Librin (Kuranin)!”? Cfare […]